I. Европското здружение на вредности претставува основа за разбирање и делување.

II. Витешки управни органи ги уживаат предностите на спонтаноста и почесната јавна служба.

III. Оптимално ниво на успех може да биде постигнато преку неутрален професионален однос кон витешката работа.

IV. Синергетскиот ефект помеѓу секуларните и витешките функции и проекти гарантира минимазирање на трошоците и оптимизација на успехот.

V. Бизнисот не треба да придонесе за пријателството, пријателството треба да придонесе за бизнисот.
a.  Витештвото само по себе не е инволвирано во никаков бизнис, бидејќи е непрофитна организација, не е организирна врз основа на добивка.
б.  Витешкото пријателство помеѓу конфедеративците покрај се, треба да служи и за економски контакт.

VI. Европската ориентација на Редот на лозата е дома без оглед на тоа каде се наоѓа за време на сесија.

VII. Искористување на интернационалната витешка мрежа:
Странските парцијални витештва претставуваат точка на поддршка за витешката работа и следствено се неопходни фактори за спроведување на благородните цели на Редот.

VIII. Продажбата на вино, винскиот туризам и културниот туризам се многу тесно поврзани. Затоа, Витештвото на лозата е опфатено во три сектори:
1. Сектор за култура (културен туризам)
2. Економски сектор (туризам)
3. Земјоделски сектор (винско стопанство).

IX. Благодарноста доаѓа пред создавањето на вредност.

X. Каирос: Уметноста е да се забележи правиот момент во времето ( и право место),  за да се оствари значаен, ефикасен и успешен бизнис.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *